Zene szárnyain rendezvénysorozatunk keretében 2017. február 25-én, szombaton Swing és Jazz Éttermünk vendégeinek különleges élő jazz zenével fűszerezett vacsorában volt részük.
Már önmagában az étterem barátságos, vidéki stílusa meghozza a kellemes vacsorahangulatot, akkor egy élő jazz est csak fokozza és még egyedibbé teszi azt.
Két meghívott Liszt-díjas jazz zenészünk – Csík Gusztáv, zongoraművész és Kőszegi Imre jazz-dobos – lelkesen számolnak be a nagysikerű zenés estről és éttermi tapasztalataikról. Tartson velünk a következő interjúban!
Meséljetek kicsit magatokról, mióta ismeritek egymást és játszotok együtt?
Gusztáv: Imivel 51 éve ismerjük egymást, tehát bátran mondhatjuk, hogy ez egy régi ismertség. Pontosan 1966 óta játszunk együtt, először a Pege
Aladár, majd a Horváth Sándor Sextetben. Alapvetően sokat vagyok külföldön, így mikor haza érek, mindig jó egy régi ismerőssel újra együtt játszani.
Imre: Bizony, ahogy Guszti mondja, több, mint 50 éve játszunk együtt időnként, már jól ismerjük egymás stílusát és zenei játékát.
Milyen volt együtt játszani most a megszokott színpadi körülményektől kicsit eltérőbb, éttermi környezetben?
Imre: Nagyon jó! Mikor megkaptuk a felkérést eredetileg szó volt róla, hogy egy bőgős is csatlakozik hozzánk, de végül duóban játszottunk és nagyon élveztük az egész estét. Ami pedig igazán nagyszerű érzés és megtisztelő, az, ahogy a közönség reagál, sokan táncoltak a zenére, másnap reggelinél pedig többen odajöttek gratulálni. Éttermi hangulatban nagyon jó játszani.
Gusztáv: Igen, így még nem játszottunk együtt, csak fesztiválkereteken belül. Egy étteremben vagyunk, ahova az emberek azért járnak, hogy ne zavarják őket, kellemes hangulatban szeretnének vacsorázni. Sok összetevőre kell ilyenkor koncentrálni, hogy a figyelmüket felénk irányítsák. Például, ha valaki énekel, mindenki rögtön felkapja a fejét, most énekesünk nem volt , mégis hatalmas koncerthangulatban telt az este, nagyon élveztük.
Ti már többször jártatok Bánkon és Tó Wellness Hotel Swing és Jazz éttermében, a Louis Armstrong Jazzfesztivál révén. Mi a véleményetek róla? Hogy érzitek magatokat itt?
Gusztáv: Ami elsőként eszembe jut Bánkról, az, hogy itt mindig van egy óriási nyugalom és ezt nagyon szeretem. Az étteremnek pedig óriási dicséret! A menüről mindenki szuperlatívuszokban beszél, szerintem a sikerek ezen múlnak.
Imre: Ahogy Guszti mondja, Bánk egy nagyon jó hely, ráadásul közel van Pesthez is, ami még előnyösebb. Én személyesen elmondhatom, hogy a családommal minden évben ide járunk nyaralni, nagyon szeretjük a Tó Wellness Hotelt és az éttermet is, nagyon jó híre és egyedi hangulata van. Sok helyen jártam már különböző éttermekben, de itt különösen jó, nagyon nívós hely.
Köszönjük nektek a nagyszerű zenés jazz estet, valamint, hogy megosztottátok velünk éttermi és szállodai tapasztalatotokat. Szeretettel várunk benneteket máskor is!
Gusztáv: Mi is köszönjük szépen és várjuk a következő alkalmat.
Imre: Köszönjük szépen, jönni fogunk legközelebb is.